ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – експерти на МААЕ ще посетят Фукушима

13.04.2013

 

септември 2011 – експерти на МААЕ

 

През този месец експерти на МААЕ имат намерение да посетят Япония по молба на Японското правителство за анализ на хода на дейностите съгласно пана по ликвидиране на последствията от аварията на АЕЦ “Фукушима-1”.

Международната експертна мисия за анализ на средно и дълго-срочните планове за извеждане на централата от експлоатация ще посети Япония в периода 15-22 април. Експертите ще се срещнат с японските официални лица и специалисти от TEPCO в Токио, а също ще посетят и площадката на АЕЦ “Фукушима-1”. Състават на експертната група е от 12 души, както щатни сътрудници на агенцията, така и международни специалисти.

Очаква се, че тази обзорна мисия ще бъде първата от двете влизащи в програмата за помощ на Япония от страна на МААЕ за извеждане от експлоатация на авариралата АЕЦ. Предварителните резултати от мисията ще бъдат съобщени на брифинг за журналистите, който ще се състои в последния ден – 22 април.

Тези мисии по молба на Япония се провеждат в рамките на Плана за действие на МААЕ по ядрена безопасност, приет на Генералната конференция на агенцията през септември 2011 година. Планът за действия определя дейностите за укрепване на ядрената безопасност по целия свят и поощрява провеждането на подобни експертни мисии, така че заинтересованите държави да могат да се възползват от цели натрупан световен опит.

По информация на прес-службата на МААЕ

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари