ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нарушенията на ЕРП-тата датират от 2010 година

12.04.2013

 

 

Още през 2010 година бившият председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев е сигнализирал тогавашният прокурор Борис Велчев относно ЕРП-тата. Тогава ДКЕВР са разкрили нарушения и в трите компании – те са прехвърлили всички дейности на външни фирми и така увеличавали разходите си, с които товарят сметките на клиентите. Разкрива се и заобикалянето на Закона за обществените поръчки, чрез който се източват печалби към фирмите майки в чужбина. Установено е, че ЧЕЗ е работила като банка, като отпускали кредити на свързани фирми с лихва, която е по-ниска от определените нива.

 Борис Велчев предава сигнала на ВКП, а от там възлагат проверката на Софийска градска прокуратура. Снежана Копчева от СГП обаче не образува досъдебно производство, въпреки че са събрани 12 тома, но обвинителката не открила доказателства за образуването на производството. Така на практика прокуратурата реабилитира всички провинения на ЕРП-тата.

Източник: http://meganews.bg/България/Политика/НовинаПолитика/tabid/335/ArticleId/27946/-2010.aspx

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари