ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министрите на външните работи на ЕС отложиха решението си за утежняване на санкциите към Иран за 1 декември

15.11.2011

Министрите на външните работи на ЕС поддържат предложението за утежняване на санкциите към Иран, но решиха да отложат окончателното приемане на решението по този повод до 1 декември, съобщава агенция Ройтерс, цитирайки заявление на главата на МВнР на страните от ЕС.

 

Както отбелязва агенцията, на 1 декември ще се състои следващото заседание на министрите на външните работи на ЕС.

 

“Съветът (ЕС) ще продължи да изучава възможните нови и усилени мерки (санкции към Иран) и ще се върне към този въпрос на следващото заседание, като вземе под внимание действията на Иран”, – се казва в заявлението. Както се отбелязва в документа, министрите на този етап изключват военно вмешателство в работите на Техеран.

 

Освен това, световните медии съобщават за намеренията на САЩ и Израел да нанесат удари по ядрените обекти на Иран. От своя страна, министърът на външните работи на Германия Гидо Вестервелезаяви на срещата на министрите на външните работи на ЕС в Брюксел, че неговата страна няма намерение да участва в каквито и да било обсъждани възможности за военни удари по Иран във връзка с неговите ядрени проблеми. Великобританският външен министър Уилям Хейг, от своя страна, за пореден път заяви, че неговата страна разглежда всички варианти за решаване на иранските ядрени проблеми, в това число и военни.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари