ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – земетресение – На АЕЦ “Бушер” всичко е спокойно

09.04.2013

 

На 9 април в Иран имаше земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер с епицентър на 91 километра от АЕЦ “Бушер”. Огнището е било на дълбочина 10 километра.

Пълни подробности за характера на земетресението ще намерите на: http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=311828

А от Иранска страна на: http://irsc.ut.ac.ir/

 

Според изявлението на Игор Мезенин – началник на строителството на централата от ЗАО „Атомстройэкспорт“, реакторът по време на земетресението е бил в подкритично състояние. Персоналът е продължил работата си.Няма никакви последствия. Разлюляването се е почувствало както на територията на централата, така и в градчето на руските специалисти. Никакви разрушения, още повече пък жертви, няма.

 

 

АЕЦ Бушер е оборудвана със същата Апаратура за антисеизмична защита, както и АЕЦ Козлодуй. Прагът за изработване на сигнал за АЗ е настроен на ускорение 0.5 m/s2  , което се приема за 6 степен по скалата МШК-64. И в двата комплекта аварийна защита функционира Апаратура за изобразяване и протоколиране (АОП). Специално за сеизмиката записът се активира при ускорение 0.1 m/s2 и ако на някой е необходимо, след 5 минути всички параметри на земетресението от 6 датчика монтирани на фундамента на реакторния остров, могат да бъдат на бюрото му.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари