ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украинското OAO “Turboatom” e сключило договор с финландската енергийна корпорация „Фортум“ (Fortum)

14.11.2011

 

 

 

От 8 до 10 ноември на работно посещение в “Тутбоатом” беше финландска делегация от представители на централния офис на енергийната корпорация „Фортум“ (Fortum) и влизащата в нея АЕЦ “Ловииса”.

По време на посещението бяха проведени преговори и се сключи договор за доставка на резервни части за АЕЦ “Ловииса”. В номенклатурата влизат елементи на проточната част цилиндър ниско налягане и елементи от възлите за пароразпределение високо налягане.

 

„Турбоатом“ има многогодишен опит в сътрудничеството  с компанията “Фортум”, в която влизат редица ядрени и топло електроцентрали във Финландия, а също така и ВЕЦ от Финландия и Швеция.

 

Сега компанията се готви за участие в конкурса за втория етап на модернизацията на АЕЦ “Ловииса”, който ще се състои в началото на 2012 година. Централата е стар партньор на “Турбоатом”. В периода 1976 – 1978 години завода е доставил на АЕЦ четири парни турбини К-220-44-2 с мощност по 220 MW.

 

През първия етап на модернизацията 1998-2002 години мощността на турбоагрегатите на четирите блока на централата е увеличена с 30 MW, достигайки 250 MW.

 

Финландската страна е заинтересована от предложенията за реконструкция на атомните централи, които разработва „Турбоатом“, а ние от своя страна се надяваме на продължаване на сътрудничеството в това направление”, – отбелязва главния конструктор на парни и газови турбини Виктор Швецов.

 

http://www.turboatom.com.ua/press/news/1588.html

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари