ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Залози се правят не само в спорта!

13.11.2011

Букмейкърската компания Fortuna е започнала да приема залози за изхода на конкурса за дострояване на АЕЦ „Темелин“, съобщава в. Е15. Според букмейкърите, фаворит за победата в конкурса е чешко-руския консорциум в състав Skoda JS – „Атомстройэкспорт“ – ОКБ „Гидропресс“ с проекта „MIR-1200″. Освен това, букмейкърите считат, че строителството на новите блокове ще започне не по-рано от 2015 г.

 

“Руснаците, преди всичко, могат да гарантират най-голямо участие на чешките компании при реализиране на поръчката, като чешко-руските търговски отношения, особено в енергетиката, са много по-тесни отколкото връзките на конкурентите им с чешката промишленост”, – пояснява изборът на фаворит главния букмейкър на компанията Fortunа Михал Ганак.

 

Тези, които заложат на чешко-руския консорциум, в случай на победа ще получат 1,3 пъти повече от вложените пари.

 

Победата на американската корпорация „Westinghouse“ е оценена в съотношение 2,8:1.

 

По мнението на букмейкърите аутсайдер в конкурса е френската корпорация Areva. Ставката за нейната победа е 5,5:1.

 

Букмейкърите считат също, че дострояването на 3-ти и четвърти енергоблокове на АЕЦ „Темелин“ ще започне не по-рано от 2015 г. Те обясняват това си мнение с това, че такива мащабни проекти винаги са съпроводени с проблеми, свързани с издаването на разрешения, лицензии и т.н.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари