ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Американските военни отправят иск към TEPCO за 2 милиарда долара

21.03.2013

 

Исковете срещу компанията TEPCO за катастрофата на Фукушима може да нараснат, защото все повече американски военнослужещи подават документи за парични компенсации.

Както пише вестник „Stars and Stripes“, тези дни такива искове са подали 26 американски военни. В края на миналата година (21 декември) към съда са се обърнали осем техни другари. Освен това, на етап подготовка на документи са исковете на още около 100 човека.

Става дума за военнослужещи на САЩ, взели участие в мероприятията в помощ на Япония в първите дни след аварията – в частност, за моряците от авионосеца “Роналд Рейган”.

Вестникът предполага, че общата сума на исковете на американските военни може да достигне 2 милиарда долара.

От компанията TEPCO твърдят, че към 15 март, не са получавали писмени уведомления за исковете: “Веднага щом получим претенциите официално, те ще бъдат разгледани по съответния начин”.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари