ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Делян Добрев: В енергетиката вървят проверки на всички контролни органи и докладите се очакват през април и май

16.03.2013

 

 

В енергетиката вървят проверки на всички контролни органи – на Сметната палата, на ДКЕВР, Комисията за защита на потребителите, в ЕРП-тата, в Националната електрическа компания. Това заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Когато докладите са готови март или април месец, е хубаво да се види какви са препоръките и констатациите по докладите и тези препоръки да бъдат взети в предвид”, каза Добрев.

 „Да се преразгледа моделът на ценообразуване в ДКЕВР, това не е лесна задача, не е задача за един – два месеца, но това е също нещо важно за обществото”, посочи Добрев.

 Законът за туризма е бил приет късно снощи, посочи Добрев.

 „Към Закона за туризма, има 11 Наредби, които трябва да бъдат приети от Министерство на икономиката, и от МС. Това е предстоящо в ресор туризъм”, каза Добрев.

 „За процедурата за рефинансиране на заема от „Париба“ в размер на 195 млн. евро, процедурата по заема е стартирана миналата седмица и трябва да бъде приключена през април, за да може на 10 май, когато е падежът на заема с „Париба“, да имаме рефинансиране”, каза още Добрев.

Източник: http://www.focus-news.net/index.php?id=n1759414

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари