ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – съветът на управляващите преизбра Юкия Амано

12.03.2013

Съветът на управляващите на МААЕ през миналата седмица преизбра представителят на Япония Юкия Амано за председател на организацията, съобщава позовавайки се на дипломатически източник  агенция Франс Прес.

 

 

Амано ръководи МААЕ от 2009 година, когато замени на този пост египтянина Мохамед ел-Барадеи, който ръководеше агенцията от декември 1997 година и беше два пъти преизбиран – през 2001 и 2005 година. През 2005 година заедно с МААЕ ел-Барадеи получи Нобелова награда за мир за работата по предотвратяване на разпространението на ядрено оръжие и обезпечаване на безопасността в областта на мирното използване на ядрената енергия.

 

МААЕ е международна междуправителствена организация, основната цел на която е развитието на международното сътрудничество в областта на мирното използване на ядрената енергия.

Най-важното направление в дейността на агенцията е осигуряване на неразпространението на ядрено оръжие. Съгласно Договора за неразпространение на ядреното оръжие (ДНЯО) на МААЕ е възложена проверка на задълженията на страните членки на агенцията.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари