ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Евгения Харитонова се връща в ДКЕВР като председател

09.03.2013

 

Евгения Харитонова, която досега заемаше поста зам.-министър на икономиката и енергетиката е назначена от правителството в оставка за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи правителствената пресслужба.

Харитонова ще замести на поста подалата оставка Юлиана Иванова. Настоящият мандат на председателя на ДКВЕР изтича през септември 2014 г.

Евгения Харитонова досега беше заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор енергетика. 

Тя е завършила електроинженерство в Техническия университет в София. Има следдипломна квалификация по програма за управление в икономиката и енергетиката в УНСС и A.T. Karney (Дания). 

През 1995 г. и 1997 г. специализира в Световната банка, а през 1999 г. в PAI и University of Bath, Лондон. През 2003 г. се обучава и в Академията за международна икономика в Берлин. 

Професионалната си кариера Евгения Харитонова започва през 1972 г. в „Техенерго“ ЕАД. 

Заемала е и ръководни длъжности в Националната електрическа компания. През 1999 г. заедно със свои колеги създава Държавната комисия за енергийно регулиране. От 2010 г. до 15 май 2012 г. е член на ДКЕВР (http://atominfo.bg/?p=6683) .

Източник: http://darikfinance.bg/novini/90899/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари