ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Делегация на МО посети хранилището за РАО край Нови хан

11.03.2013

На 7 март 2013 г. група офицери от Министерството на отбраната (МО) бяха на посещение в СП „ПХ РАО – Нови хан”.

 

 

В делегацията бяха включени специалисти от структурите на ядрената, химическата, биологическата защита и екология в МО и Българската армия.

 

 

Целта на визитата беше запознаване със съоръженията, процедурите и технологиите, свързани с управлението на РАО и радиационната защита, като част от повишаване на нивото на професионална подготовка на военните в областта на източниците на йонизиращи лъчения.

В продължение на много години МО и ДП РАО успешно осъществяват съвместни дейности по управление на РАО, собственост на МО и Българската армия.

 

 

Планира се сътрудничеството между МО и ДП РАО да продължи още през настоящата година с обучение на специалисти от МО и курсанти от военните училища в радиохимичните и физичните лаборатории на СП „ПХРАО – Нови хан”. Военните са проявили желание да посетят отново съоръжението в Деня на отворени врати през есента, те ще гостуват и през следващата година във връзка с 50-та годишнина на хранилището.

Източник: http://dprao.bg/news/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари