ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Израел – Обраха отговорен служител за ядрените проекти на държавата

10.03.2013

Ядрен център “Нахал Сорек”

 

Отговорният чиновник от канцеларията на министър-председателя, който беше ограбен преди няколко дни в собствения си дом в градче в центъра на страната, е генералният директор на Комисията по ядрена енергия на Израел. Това е доктор Шаул Хорев, отговарящ за ядрените проекти на Израел и за държавната политика в тази сфера.

Кражбата в дома на Шаул Хорев предизвика много въпроси, понеге къщата е оградена от денонощно работещи камери за видеонаблюдение.

За сега се знае само, че са откраднати чантичка-портмоне, устройство за свръзка и папка с документи. Има официално съобщение от Комисията по ядрена енергия, че компютърът на учения не е откраднат и секретните документи също не са пропаднали, съобщава Ynet.

Отбелязва се, че обикновено Хорев се охранява от хората на специалния отдел на ШАБАК. Но самият дом няма специална охрана. Сега се преценява дали да се осигури на учения денонощна охрана.

Доктор Хорев е на този пост от 2007 година. Действията му се координират лично от премиера на страната.

Източник: Zman.com

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19