ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С “ШКОДА JS A.S.”

08.03.2013

На 6 март, в атомната електроцентрала беше подписано споразумение между “АЕЦ Козлодуй” ЕАД и “Шкода JS a.s.” за сътрудничество и за обмяна на научен и технически опит в областта на модернизацията и реконструкцията, както и на техническото обслужване и ремонт на блокове с реактори ВВЕР-1000.


Целта е достигане на научни и технически резултати за повишаване на надеждната и безопасна експлоатация на блокове ВВЕР-1000 чрез обединяване на опита на двете организации в областта на ядрената индустрия. В рамките на сътрудничеството ще се реализират съвместни проекти, свързани с изпълнението на специфични научно-изследователски дейности в областта на технологичното развитие и с изготвянето на анализи и експертни оценки.

 

 

Документът бе подписан по време на работна визита на председателя на управителния съвет и генерален директор на чешката компания Мирослав Фиала. В АЕЦ “Козлодуй”.

 

 

Той и придружаващите го лица се срещнаха с Валентин Николов – изпълнителен директор на Дружеството, и с представители на ръководния екип на българската атомна електроцентрала.

Програмата на визитата включваше и посещение на Хранилището за сухо съхранение на отработено ядрено гориво и на машинната и на командната зала на 1000-мегаватовия пети блок.

“Шкода JS a.s.” е компания, специализирана в производството на оборудване за ядрени реактори с вода под налягане (ВВЕР и западния им аналог PWR) и в предоставянето на инженерингови услуги за атомни електроцентрали.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=252&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19