ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Париж – Днес се открива конференция на МААЕ по реактори на бързи неутрони

04.03.2013

 

Конференцията на МААЕ е посветена на реакторите на бързи неутрони (РБН) и предлаганите за тях горивни цикли се открива днес (4 март) в Париж.

Очаква се в нея да вземат участие над 600 делегати от 28 държави.

 

 Конференцията се провежда под патронажа на правителството на Франция в лицето на комисариата по ядрена и алтернативна енергия (CEA) и на френското ядрено общество (SFEN).

Парижкото мероприятие ще стане форум за обмен на информация за последните достижения в сферата на РБН и затворения ядрено-горивен цикъл (ЗЯГЦ). На него ще бъдат формулирани съществуващите проблеми и ключовите въпроси, които трябва да се решат по пътя на промишленото внедряване на тази технология.

Предишната подобна конференция се проведе в Киото (Япония) през 2009 година.

Моите приятели от екипа на AtomInfo.Ru вече са в Париж за да отразят хода на дискусиите. Въпреки, че темата не е в дневния ред на българската ядрена общност ще се постарая, чрез тях, да ви предам атмосферата на конференцията и по-интересните интервюта.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари