ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“: Спирането на АЕЦ „Белене“ не слага кръст на проекта

28.02.2013

Решението на българския парламент за спиране на АЕЦ „Белене“ не слага кръст на проекта, смятат в „Росатом“. Това заяви официалният говорителят на руската корпорация, предаде БНР.

Решението за окончателно спиране на проекта за АЕЦ „Белене“ не беше изненада за „Росатом“, заяви директорът на департамента за комуникации на руската корпорация Сергей Новиков. На практика сегашният парламент препотвърди взетото преди време решение, като пренебрегна мнението на участвалите в референдума български граждани, посочи Новиков. По думите му, това обаче не означава, че окончателно се слага кръст на проекта.

„Новият парламент и утвърденото от него ново правителство ще трябва да се определят от своя гледна точка по повод проекта за „АЕЦ Белене“. И ако новото правителство реши да се върне към този проект, тогава ще можем, запознавайки се с техните условия, да формираме своята позиция. Строителството на ядрени централи е дълъг процес и затова не можем да кажем, че подобни решения слагат кръст на тези проекти завинаги. Винаги има възможност да се върнем към реализацията на този проект, ако има за това политическа воля и условията са взаимноизгодни“, посочи говорителят на „Росатом“.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари