ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Пламен Василев: Разчитам на мотивацията на екипа си

06.03.2013

Пламен Василев е завършил технически университет в София, специалност „Топло и ядрена енергетика. През 1987 година започва работа в атомната електроцентрала. От тогава до момента е заемал различни позиции и се е развивал в професионалната си кариера. Бил е инженер старши по управление на реактор, дежурен атомен енергоблок, главен дежурен на АЕЦ, главен технолог реакторни технологии в инженерно осигуряване, р-л направление в инженерно осигуряване, р-л управление „Безопасност“.

На какво ще разчитате в работата си?
Аз не съм нов в екипа, така че разчитам на високия професионализъм и мотивацията на екипа си. Като член на екипа от дълго време съм убеден, че пред всички предизвикателства хората могат да се представят на нужното ниво. Над 300 души има в  дирекция „Безопасност и качество”. Засега екипът работи добре и не предвиждам промени. Разбира се, промени винаги могат да бъдат наложени, за да се подобри работата.

Какви са основните приоритети, които стоят пред Вас като директор на дирекцията?
Това са приоритети, които стоят пред цялото дружество. Все по-високите изисквания в ядрената безопасност и радиационната защита, както и изискванията за контрол и отчет на ядрения материал, спазването на националното и международно законодателство, осигуряване на защитата и сигурността на ядрения материал и ядрените съоръжения са все дейности, които следим непрекъснато и се съобразяваме с очакванията, които имат към работата на АЕЦ „Козлодуй” националните и международни организации.

По какви проекти работите в момента?
Най-важните проекти пред дружеството са финализиране на отделянето на 3-4 блок от активите на АЕЦ, което предстои в най-скоро време да се случи. Друг важен проект, върху който централа е впрегнала усилия, е удължаване срокът на експлоатация на хилядниците. Разбира се, работим непрекъснато и по лицензионните условия на съоръженията. Сега предстои подновяване на линецзията на хранилището за отработено гориво и подновяване акредитацията на акредитираните звена. Работим и по много проекти, които несъмнено допринасят за развитието и повишаването на безопасността в АЕЦ.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=9216

Б.Р. Пламен Василев наследи на поста Митко Янков, който се пенсионира в края на миналата година.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19