ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Подготвя се изграждане на нов Център за управление на авариите

03.03.2013

Теренът под болницата в Козлодуй е избран от атомната електроцентрала за изграждане на модерен център за управление на авариите (ЦУА).

 

 

„Смятаме, че една съвременна централа, каквато е нашата, трябва да разполага с подобно съоръжение, а и още повече с намерението да удължим ресурса на работещите хилядници подобен център е належащ.

 Съобразяваме се и с изискваният на МААЕ”, коментира Пламен Василев – директор „Безопасност и качество” в АЕЦ „Козлодуй”.

Б.Р. Новите тенденции след аварията на Фукушима са за създаване на укрепени центрове за управление на авариите (ЦУА) извън площадката на атомната електроцентрала. Сега ЦУА се намира в двора на старата част (I-IVблок) на централата.

Основната дейност по изграждането на центъра е започнала миналата година. Проведена е процедура за избор на подходящ терен, за промяна на Подробния устройствен план с цел намеренията за застрояване.

Центърът ще бъде на две нива с обща площ над 2 000 квадратни метра. „Има предвидени достатъчно на брой и големина зали, които да се използват за евентуална добра комуникация на екипите, свързани с аварийното планиране”, каза Пламен Василев.

Теренът е точно до мястото, където РУП Козлодуй имат намерение да изграждат нова сграда на полицията.

Източник:http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=9211

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари