ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


БСП върна мандата. Днес Президентът обявява датата на предсрочните избори

28.02.2013

 Президентът Росен Плевенлиев ще съобщи в четвъртък датата на предсрочните парламентарни избори. Плевнелиев ще направи това в обръщението си към нацията, което ще започне от 10.00 часа в Народното събрание. Днес Плевнелиев връчи мандата на лидера на БСП Сергей Станишев, който бе упълномощен от Парламентарната група на Коалиция за България да го получи и да го върне на държавния глава. Станишев бе категоричен, че възможностите на това Народно събрание вече са изчерпани.

 В петък Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на кабинет на ДПС, които също обявиха, че веднага ще върнат мандата.

 В изявление в Президентството днес след като Станишев върна мандата, Плевнелиев отхвърли обвиненията, че бави процедурата. Той се позова на Конституцията, където срокът е седемдневен, до момента за три дни са връчени и върнати два от мандатите – на ГЕРБ и на БСП. Предстои да бъде връчен мандат на ДПС, след което ще се върви към служебно правителство.

В петък в 14.00 часа ще бъде конструиран Общественият съвет в Президентството. Заседанието му ще бъде излъчено в интернет. Ще бъдат приети процедури и правила, каза Плевнелиев.

 Сергей Станишев, лидер на БСП, заяви в президентството, че независимо какви ще са резултатите от предсрочните парламентарни избори, той няма да е следващият министър-председател.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1754495

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19