ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Петър Димитров: Решението на парламента за „Белене” струва толкова, колкото е доверието в него – по-малко от шест процента

27.02.2013

Всяко решение на един парламент струва толкова, колкото е и доверието в него – по-малко от шест процента. Това решение струва два процента. Следващият парламент ще отмени това решение, и ще вземе решение в интерес на българите. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на Коалиция за България при дебата по проекторешения, свързани с референдума за ядрената енергетика, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Четири години управлявате на инат на българите. Трябва да обясните как това „да” в парламента става „не”. Ако бяха гласували 4,5 милиона българи, какво щяхте да кажете днес? Вие се прощавате с нацията със заявлението „ние управляваме на инат, каквото и да ни каже нацията, ние ще правим това, което ни казва Бойко Борисов”, добави Димитров.

 „Беше елементарно след отговора „да” да кажете – „да, ние се съобразяваме с нацията, ще правим централа“, вместо да кажете – „няма да правим нова атомна централа, а нов блок в Козлодуй”, каза депутатът.

 „След като манипулирахте въпроса на референдума, казахте три пъти „не“. Колко хора гласуваха на референдума в Бургас за Бургас – Александруполис? 27,9 процента. Тогава за вашия лидер това беше „да” и вие смачкахте проекта. 27,9 процента – всичко е наред, но за 20 и няколко процента за „Белене” – нищо не е наред”, добави Петър Димитров.

 „Според предизборната платформа на ГЕРБ – трябваше да изградим „Белене”. Не знам какво ще запомнят българите от вашите лентички, но ще запомнят една лентичка – несрязаната лентичка на първи блок на АЕЦ „Белене”, заяви Димитров.

 „Залагате бомба под бъдещото управление на България. Кой ще удовлетвори руските претенции? Борисов обяснява, че Сергей не бил подписал договора. 4 години той не разбра, че договорът се подписва и разтрогва от НЕК”, допълни депутатът.

 „Ще бъдем осъдени да платим претенциите на „Атомстройекспорт” и българите трябва да платят 2 милиарда лева. Това, което е днес по улиците, ще ви се струва като мечта в сравнение с тогава, когато ще трябва да се плащат парите. Централата щеше да излезе на пазара и да се конкурира с другите производители”, посочи Петър Димитров.

 „Изгубвате шанса в България да се осигури евтина, чиста, сигурна енергия за един век. Сеизмичната обстановка между Козлодуй и Белене е аналогична, няма грам разлика. Хората казаха „да” на референдума, не пренебрегвайте тази воля”, добави още Димитров.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1754384

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари