ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започнаха преговорите по иранската ядрена програма

26.02.2013

Днес в Алмати (Казахстан) започнаха преговорите между Техеран и “шесторката” от международни посредници (РФ, САЩ, КНР, Франция, Великобритания и Германия) по иранската ядрена програма.

Това е четвъртият рунд на преговорите след продължително прекъсване.

Преди срещата представители на делегацията на САЩ съобщиха, че в Алмати “шесторката” ще предложи на Техеран смекчаване на санкциите в замяна на отстъпки по ядрената програма. Иран от своя страна заявява, че те са готови да приемат само тези предложения, които не са извън рамките на задълженията на Техеран по Договора за неразпространение на ядреното оръжие (ДНЯО).

По-рано заместник-министърът на Външните работи на РФ Сергей Рябков заяви, че не очаква на предстоящите преговори с Иран да се осъществи пробив, обаче Москва разчита на по-добра готовност на Техеран за диалог и регулиране на ситуацията, трябва да се търси обща платформа за решаване на проблема, а не в “повтаряне на позиции, които и без това са отдавна известни”.

Преди началото на срещата руската страна е направила консултации с представителите на Франция, ЕС и Германия относно стратегията на водене на сегашната дискусия.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2013/02/26/40088

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19