ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Словения – АЕЦ “Кршко” – сработване на АЗ

27.02.2013

 

Атомната електроцентрала «Кршко» в Словения беше спряна в понеделник под действието на аварийната защита, се казва в съобщението на пресслужбата на АЕЦ.

“АЕЦ беше автоматично спряна поради смущения в работата на изолиращия клапан на главния паропровод във втори контур на централата. Всички системи по време на спирането са работили съгласно техническия регламент. Въздействие върху околната среда или други негативни ефекти не е имало. Специалистите изясняват точната причина за спирането”, – се казва в съобщението.

АЕЦ “Кршко” е единствената на територията на бивша Югославия атомна електроцентрала. Пусната е в експлоатация през 1981 година и има електрическа мощност 727 MW. Ежегодно централата произвежда повече от 5 милиарда kWh, или 40% от всичката произведена в страната електроенергия.

Предишното непланово спиране на централата е извършено от операторите през октомври 2012 година поради рязкото повишаване на нивото на река Сава, на брега на която се намира.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари