ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия – Отказът на от ядрената енергетика ще струва 1000 милиарда евро

24.02.2013

Енергийната стратегия предвиждаща увеличаване на дела на възобновяемите източници и поетапно отказване от ядрената енергетика, до края на 2030 година ще струва на Германия до 1 трилион евро. Това съобщи министърът по въпросите за охрана на околната среда на ФРГ  Питер Алтмайер в интервю за «Frankfurter Allgemeine».

 


Според думите му, само за преференциалните тарифи, гарантиращи стабилните цени на електроенергията в преходния период, ще са необходими 680 милиарда евро държавни инвестиции до 2020 година. В случай, че пазарната цена на електроенергията бъде намалена тази цифра ще нарасне пропорционална, добавя П. Алтмайер.

Напомняме, че след аварията на АЕЦ “Фукушима-1” през 2011 година властите в Германия взеха решение за постепенно отказване от ядрената енергетика и за преход към възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Делът им към 2020 година се планира да достигне до 20%. Много експерти считат този план за реалистичен.

Източник: http://publicatom.ru/blog/ecoblog/2421.html

Б.Р. Тук му е мястото да се замислим за нашата действителност.

Ако в Германия държавата компенсира населението и бизнеса заради вкарването в микса на скъпата енергия от ВЕИ, ние се пишем по-светци от Папата. Правим ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Печалбите за умните (хитрите) инвеститори, а за народа ДКЕВР…

Заиграването с намаляването на цената на електроенергията за населението, водещо до обезкървяване на държавната АЕЦ “Козлодуй” чрез реализиране на почти цялото и производство на регулирания пазар е твърде опасно.

И без това, миналия месец имаше прецедент – да се тегли кредит за да се изплатят заплатите. Липсата даже на оборотни средства е вече симптом за заболяване, което чрез тази идея ще се превърне в “СИНДРОМ НА ХРОНИЧНА ПАРИЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ”.

Безопасна ядрена енергетика се прави с достатъчно и разумно изразходвани средства. Как ще се правят модернизации (104%), как ще се удължава срока на експлоатация на блоковете? С какви пари ще оперира дъщерното дружество “Нови мощности”?

НЕ КЛАТЕТЕ ЛОДКАТА! Опасно е! 

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари