ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай до края на годината ще предложи на международния пазар проект с електрическа мощност 1400 MW

22.02.2013

До края на 2013 година китайските компании обещават да изкарат на международния пазар енергоблок с електрическа мощност 1400MW, разработен на базата на проекта на Westinghouse AP-1000.

Сега в Китай се строят енергоблокове с AP-1000 на АЕЦ «Саймен» и «Хайян» (на всяка централа по 2 блока). В замяна на правото за строителство в Китай, компанията Westinghouse е позволила на китайските фирми да използват нейния проект, от трето поколение с вода под налягане, като база за разработване на собствен китайски проектCAP-1400.

На проведената в началото на февруари 2013 година пресконференция президентът на Държавната корпорация за ядрени енергийни технологии (State Nuclear Power Technology Co) Гу Чжун (Gu Jun) обяви, че се планира строителството на първия енергоблок с CAP1400, да бъде започнато още тази година около град Рончен (провинция Шандун). Той съобщи също, че корпорацията в близките месеци ще започне сътрудничество за организиране на продажби на САР1400 в чужбина.

От своя страна, председателят на SNPТC Ван Бинхуа (Wang Binghua) съобщи за очаквано начало на разработването на проект за енергоблок с още по-голяма мощност, предварително наречен CAP1700 (електрическа мощност 1700 MW).

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2013/02/19/39921

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари