ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експлоатиращите организации във Финландия са подали на регулаторите отчети от стрес-тестовете

08.11.2011

Експлоатиращите организации във Финландия, компаниите TVO и „Fortum“, са представили на финландския регулаторен орган STUK отчетите от стрес-тестовете за способността на техните централи да устоят на екстремни стихийни бедствия, предава YLE.

 

Докладите са подготвени в рамките на общоевропейските мероприятия по провеждане на стрес-тестове на ядрените централи след аварията в японската АЕЦ „Фукушима Дайичи“.

 

Първият отчет е предаден от компанията TVO, на която принадлежи двублоковата АЕЦ „Олкилуото“. Специалистите от компанията са стигнали до извода, че не е нужно да се правят значителни модификации на централата.

Отчетът на TVO е изготвен от около 20 човека, които са били заети с него от лятото на 2011 г.

Компанията „Fotrum“, която експлоатира АЕЦ „Ловииза“ с два реактора ВВЕР-440 по съветски проект, също счита, че нейната централа е готова за екстремни стихийни бедствия.

 

Финландският регулиращ орган STUK е постановил да не се дава гласност на предадените му отчети за стрес-тестовете. Във връзка с това, група екологични организации е подала жалба в административния съд в Хелзинки. Съдът ще се произнесе по този въпрос през следващата година.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари