ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ ще стартира преговори с ТВЭЛ за цената на горивото

11.02.2013

      

 

 

 

 

През настоящата година АЕЦ „Козлодуй” ще стартира преговори с руската компания ТВЕЛ за подписване на ново споразумение за покупка на свежо ядрено гориво. 

Централата извозва по два транспорта на година, които включват по четири контейнера.

   24% от разходите на дружеството са за управление на ядреното гориво. Те не се приемат от регулатора като разход. Сега изтича тригодишният договор, който преди време е бил предоговорен и е била намалена цената на горивото с 3%. Според ръководството целта на предстоящите преговори е цената да се запази същата.

Преди време е имало искане от организацията, която превозва горивото, да се вдигне цената с 200 000 евро на курс. „Ние създадохме екип и застанахме твърдо на позицията, че това не трябва да се случва. Подписан е меморандум, като не се вдига и цената на изкупуването на ядреното гориво до пълното извозване на горивото от 3-4 блок. Мисля, че това е голям успех”, коментира Валентин Николов – изпълнителен директор.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=9077

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари