ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея – първи успешен пуск на ракета в космоса

05.02.2013

 

Направената с участието на Русия южнокорейска ракета KSLV-I успешно изведе на орбита спътника STSAT-2C. За това съобщава информационната агенция «Интерфакс».

По рано изстрелването на два пъти се отлагаше поради дефекти в първата и втората степен на ракетата. Отначало пускът е бил планиран за 26 октомври 2012 година , не се състоя поради изтичане на хелий вследствие на повреда на съединението между стартовата площадка и първата степен на ракетата.

На 29 ноември същата година пускът беше отменен 17 минути преди старта поради неизправност във втората степен.

 

Южнокорейска ракета KSLV-I

 

Спътникът STSAT-2C, преди монтажа му в корпуса

Първият пуск на KSLV-I е напраен през 2009 година. Първата степен е отработила нормално, но в края на полета не са се отделили обтекателите, вследствие на това спътникът не е достигнал разчетната орбита и е изгорял в атмосферата.

Второто изстрелване на южнокорейската ракета е станало през 2010 година, но апарата се е взривил 136 секунди след старта. Първоначалното съмнение, че инцидента е по вина на руската страна не е потвърдено от комисията извършила разследването.

Първата степен на ракетата е произведена в Русия – ГКНПЦ на името на Хруничев. Тя е модификация на първата степен на ракетата носител«Ангара». Втората степен на KSLV-I и спътникът STSAT-2C са произведени в Южна Корея.

Подробности на: http://www.arms-expo.ru/055054057057124051048052051049.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари