ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Представители на “Курчатовски институт” – на работно посещение в АЕЦ “Козлодуй”

24.01.2013

На 22 януари 2013 г. на работно посещение в АЕЦ “Козлодуй” бяха представителите на Националния изследователски център “Курчатовски институт” (НИЦ “КИ”) – Русия, Юрий Семченков – заместник директор на НИЦ “КИ”, Константин Косоуров – директор на отделение ВВЕР, Андрей Калинушкин – началник на отдел, и Владимир Корнеев – главен специалист.

 

 

По време на разговорите изпълнителният директор на атомната централа Валентин Николов отбеляза, че между АЕЦ “Козлодуй” и “Курчатовски институт” съществува дългогодишно сътрудничество, което ще продължи и занапред във връзка с два от приоритетните за българската АЕЦ проекти – удължаване на експлоатационния срок на пети и шести енергоблок и повишаване на топлинната мощност на реакторните инсталации на двата блока до 104%.

Валентин Николов запозна гостите с инвестиционната програма на АЕЦ “Козлодуй” по реализирането на тези и други бъдещи важни за централата проекти – включително и намеренията за изграждане на нова мощност на площадката на Първа атомна. От своя страна Юрий Семченков увери домакините, че НИЦ “КИ” е заинтересован от продължаването на успешното сътрудничество с АЕЦ “Козлодуй”.

 

 

Руската делегация, придружавана от Янчо Янков – главен инженер на Електропроизводство – 2, посети командната зала и системи и съоръжения на пети енергоблок.

 

 

В рамките на работната програма Юрий Семченков представи темата “Развитие на водо-водните технологии в атомната енергетика на Русия” пред ръководители и експерти от АЕЦ “Козлодуй”.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=249&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари