ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Великобритания е създадено съвместно английско-френско предприятие за доставка на електроизмервателна апаратура за АЕЦ

04.11.2011

Британската компания «Boulting Group» и френската компания SNEF са създали съвместно предприятие за участие в конкурси за получаване на договори в рамките на програмата за строителство на нови ядрени енергоблокове във Великобритания.

 

«Boulting Group» се занимава с разработване на технически решения, а SNEF е специализирана в електротехниката. Както се съобщава във в. «Liverpool Daily Post», предприятието ще предоставя услуги в областта на контролно-измервателните уреди и електрооборудване на компании, участващи в съоръжаването на нови енергоблокове в АЕЦ в рамките на утвърдената от правителството на Великобритания ядрена програма, предвиждаща строителството на до 10 нови енергоблока, а също и в международни проекти.

 

Сега компанията се бори за възможност за участие в проекти на компанията «EDF Energy» за построяване на четири нови енергоблока с реактори EPR на две площадки – АЕЦ «Хинкли-Пойнт» и АЕЦ «Сайзвел». Според официалния представител на Boulting Group, съвместното предприятие открива пред компаниите нови възможности, “помага да се обезпечи успешното бъдеще и по-нататъшното развитие на компанията”.

 

Миналата седмица корабостроителната компания «Cammell Laird» от град Беркенхед в северозападна Англия обяви, че търси партньор за участие в конкурс за изпълнение на дейности, свъразни със строителството на нови енергоблокове в АЕЦ, строителството на които възлиза на 50 милиарда фунта за 25 години.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари