ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Двама руснаци организирали незаконни туристически посещения на Чернобил

03.11.2011

Украйна може да забрани влизането на своята територия за три години на двама граждани на Руската Федерация, които са организирали незаконни туристически посещения в зоната на Чернобилската АЕЦ, съобщава прес-службата на Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Украйна.

 

Според съобщението, в град Чернобил сътрудници на правоохранителните органи са задържали група лица, намиращи се в обезлюдената зона като журналисти на една от най-големите руски информационни агенции. От Министерството отбелязват, че информационната агенция е потвърдила, че не е подавала никакви документи за посещение на забранената зона в МИС и не е планирала посещение в зоната на Чернобил. От ведомството не уточняват името на информационната агенция.

 

“Обсъжда се въпроса за забрана на влизането в Украйна за три години на двама руски граждани – организатори на това посещение. Хората, които са задържани заедно с тях ни информираха, че са станали жертва на мошеничество и бяха освободени”, – се казва в съобщението на прес-службата на МИС.

 

От Министерството отбелязват, че към днешна дата туристическите посещения в Чернобилската зона са забранени, извършват се само “технически” посещения: зоната може да бъде посещавана при специална организация от журналисти, учени, студенти и други с цел извършване на тяхната професионална дейност.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари