ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АНКЕТА – Ще има ли връзка между резултатите от референдума и построяването на 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”

14.01.2013

Зададох този въпрос на някои от присъстващите на срещата на ИК на депутата Иван Иванов с козлодуйската общественост.

Иван Найденов - Мисля, че не, защото смятам, че е важно да се построи. Не само за нас, за цялата страна, за народа. При всички варианти на изхода от референдума 7-ми блок трябва да се построи. За мен всеки един блок на АЕЦ “Козлодуй” е важен.

Георги Петров – Референдумът е безплоден. Така, че решението за строеж на седми блок или за строеж на нова атомна централа ще бъде взето от правителството. Което и да дойде. Това е моето виждане. Референдумът е обречен още от сега и съм за изграждането на седми блок. Тук живеем, тук са специалистите, тук са комуникациите, тук са изградени електропреносните мрежи, тук са хранилищата, тук е абсолютно всичко. Това е град с традиции в енергетиката…

Милена Тасева – Предполагам, че не. Този референдум няма да има много участници. Много хора няма да отидат да гласуват. За строителството на седми блок смятам, че ние като козлодуйчани ще го подкрепим.

Владимир Бенев – Според мен, не. Референдумът така е замислен, така ще бъде проведен, така е формулиран, че не очаквам някакъв резултат. Щом един референдум позволява двусмислие, по възприемането на същината на въпроса – това е залог за тълкувания във всички възможни посоки в зависимост от резултата.

Марин Стефанов – Според мен, да. Ако се гласува с НЕ (против Белене), това означава, че България не може без ядрена енергетика и това ще се отрази върху седми блок на АЕЦ “Козлодуй”. Имам познати и приятели, които работят в АЕЦ. Настроенията им са различни, общо взето. Те са по принцип за Белене, но са за строителството и на седми блок.

Красен Станчев от екипа на инициативния комитет – Не, категорично. Това е моето мнение. Не мога да кажа дали ще се строи, но референдума не влияе върху всякакво строителство на площадката на АЕЦ “Козлодуй”.

Atominfo.BgЗащото днес сутринта имаше пусната от КНСБ една дипляна и в нея се казва, че отговора с НЕ …

Знам тяхното мнение. Аз съм на друго. Аз смятам, че то е неправилно.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари