ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – обществени поръчки – въведена е строга конфиденциалност

08.01.2013

От известно време в централата действат нови правила за провеждане на обществените поръчки, а част от тях касаят нарочна заповед за конфиденциалност, която засяга всички участници в процедурата. „Въпреки че това е изискване според действащата нормативна база, се издаде тази заповед и тя е по-скоро възпитателна, защото хората тук се познават и изтичането на информация не е полезно за дружеството”, коментира Илияна Карамфилова – ръководител управление „Правно”.

„Към момента новото ръководство въведе правила и всичко, което се прави, е в добра светлина. Основните усилия са за недопускане на грешки”, каза още Карамфилова.

Тя обясни, че много често още в самото стартиране на обществени поръчки, при изготвяне на технически задания се допускат грешки, особено когато липсва достатъчна квалификация на хората, които ги изготвят.

„Когато влязоха изискванията всички поръчки да минават през Българския енергиен холдинг, в началото имаше известна рестрикция и често поръчките се връщаха за допълнително мотивиране. Но и от БЕХ вече проявяват разбиране, че не винаги цената може да бъде водеща и основна при обявяването на определени открити процедури”, каза още Илияна Карамфилова. 

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8870

Tags: ,

3 Responses to АЕЦ “Козлодуй” – обществени поръчки – въведена е строга конфиденциалност

 1. sfsgfdgr on 08.01.2013 at 12:37

  Тия от ГЕРБ и тук подкараха влака на гепенето !

  • Красимир Христов on 08.01.2013 at 17:55

   Не споделям вашето мнение!
   Изтичането на информация преди обявяването на резултатите е бич за всяка обществена поръчка.
   Иначе, според мен, след обявяването на победителя, всички факти около процеса на вземане на решение трябва да са съвсем прозрачни не само за участниците.
   Иначе винаги остава сянката на съмнението!

 2. 999 on 23.01.2013 at 9:36

  Искам да питам защо АЕЦ Козлодуй не изпълнява както трябва обществените поръчки. Само да кажа, че през 2011г прихода е 140 мил.лв. а през 2012г е 45 милиона лв., това означава спад с 60%. И друго означава че Аец-а е доста затруднен и това ще повишава цената на тока през 4-5 месеца.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари