ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Готови са резултатите от стрес-тестовете на АЕЦ Ohi-3 в Япония

02.11.2011

Компанията „Kansai Electric Power Co“ ще стане първата в Япония електрогенерираща компания, която ще представи резултатите от стрес-тестовете на един от своите ядрени енергоблокове, предава агенция „Reuters“.

 

След аварията от 11 март в АЕЦ „Фукушима Дайичи“ японските власти назначиха провеждането на стрес-тестове, като задължително условие за повторното пускане на всички енергоблокове, които в момента на аварията или по-рано са били спрени за ППР или по други причини.

 

„Kansai Electric“, втората по големина електрогенерираща компания в Япония, ще представи резултатите от стрес-тестовете на трети блок на АЕЦ “Охи”. Резултатите ще бъдат разгледани от двете регулиращи организации (NISA и NSC), а след това ще бъдат предадени за приемане на окончателно решение за пускане в експлоатация от правителството на страната.

 

Трети блок на АЕЦ “Охи” е оборудван с воден кипящ реактор тип BWR с електрическа мощност 1127MW. Блокът е въведен в промишлена експлоатация на 18 декември 1991 г. На 18 март 2011 г. е спрян за ППР.

 

Понастоящем в Япония работят само 10 от общо 50 действащи ядрени енергоблока.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари