ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – АЕЦ “Бушер” – депутат се жалва за нескромното облекло на рускините

26.12.2012

Депутат от иранския парламент е изразил недоволство от това, как се обличат гражданките на Русия, работещи на АЕЦ “Бушер”.

“Рускините се обличат и изглеждат нескромно, въпреки, че получават добавка към заплатата за “скромност”, иначе наричана “добавка за хиджаб”, – заявява депутатът.

Той отбеляза също, че за руските жени, работещи на АЕЦ, е създадена специална жилищна и търговска зона, но напоследък те посещават и други места в града, “подигравайки се и нанасяйки вреда на исляма”.

В иранския град Бушер, където Русия построи АЕЦ, работят като техници и инженери група руснаци, занимаващи се с обслужване на централата. Жалби за нескромното облекло и поведението на руските граждани се появяват в местните СМИ доста често, но до ексцесии не се е стигало – все пак АЕЦ е по-важна от хиджаба, съобщава Ynet.

Източник: http://www.zman.com/news/2012/12/20/141394.html

Б.Р. Селището за руските специалисти на практика е малък затворен град. Вътре в него целият живот има светски характер. Там местни жители не се допускат. Предлагам ви няколко снимки:

Светът извън оградата

 

 

 

Светът зад оградата

 

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари