ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До края на десетилетието инсталираните мощността на АЕЦ в Индия ще се увеличат 4,5 пъти

27.12.2012

Общата мощност на действащите атомни електроцентрали в Индия до 2020 година ще достигне 20 GW, заяви на 17 декември председателят на съвета на директорите и управляващ директор на «Nuclear Power Corp of India Ltd» (NPCIL) Кайлаш Чандра Пурохит.

Според думите му, Ню-Делхи планира да внася технологии за леководни реактори от САЩ, Франция и Русия за построяване на АЕЦ в крайбрежните райони на страната. Строежът на седми и осми блок на АЕЦ «Раджастан» върви по план. Очаква се седми блок да влезе в строя през 2016 година, потвърди К. Ч. Пурохит, цитиран от PTI.

Сега нетната електрическа мощност на индийските атомни електроцентрали е около 4,4 GW.

Строят се четири енергоблока с тежководни реактори индийска разработка (PHWR) на АЕЦ «Раджастан» и АЕЦ «Какрапар», един блок с руски реактор ВВЭР-1000 на АЕЦ “Куданкулам”, а също и реактор на бързи неутрони индийска конструкция на АЕЦ «Калпаккам». Освен това е завършено строителството и се подготвя за въвеждане в експлоатация първи блок с реактор ВВЭР-1000 на АЕЦ “Куданкулам”.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2012/12/20/37884

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари