ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA подаде иск срещу антиядрена организация за да защити честта и достойнството си

25.12.2012

Групата AREVA подаде иск срещу президента на антиядрената организация “Ядрена обсерватория” («Observatoire du nucléaire») Стефан Ломе за да защити честта и достойнството си.

Причина за делото стана прессъобщението на организацията, пуснато на 11 декември под заглавие “Ядрена корупция: AREVA подарява самолет на президента на Нигер …”.

“Групата ни, която винаги е поставяла като крайъгълен камък в своята комуникационна и информационна политика прозрачността и взаимното уважение в процеса на диалога, се чувства като жертва на пасквилни и лъжливи твърдения, носещи съществена вреда на имиджа, репутацията и честта и”, – се казва в съобщението на AREVA от 20 декември 2012 година.

В съобщението се подчертава, че подавайки исковата молба в съда, групата “има намерение да защити законните си права”.

Прессъобщението на “Ядрената обсерватория” е подписано от Стефан Ломе. В него се твърди, че AREVA е внесла в бюджета на Нигер за 2013 година допълнително €26 млн., от които €15 милиона са предназначени за покупка на самолет за Президента на страната Махамед Исуф. Авторът твърди, че по този начин групата “поддържа контрол” над урановите находища на страната, като отбелязва в тази връзка, че Махамед Исуф по-рано е ръководел компанията «Societe des Mines de l’air» (Somair). Тази компания, която е под контрола на AREVA,  разработва урановия рудник “Арлит”.

Източник: Nuclear.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари