ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – АЕЦ Тянван – повторна партньорска проверка на WANO

22.12.2012

От 19 до 23 ноември се проведе повторната партньорска проверка (Follow-up) на WANO в АЕЦ “Тянван”. Международният екип се състоеше от 6 специалисти от атомни електроцентрали и организации, представители на 4 държави: Русия, Словакия, Украйна и Чехия.

Ръководителят на командата, Jaroslav Holubec от компанията ENELSlоvenskeelektrarne, проверяваше в областите “Организация и администрация” и “Пожарна безопасност”. Координаторът на проверката Геннадий Отченашев, съветник от Московския Център на WANO, проверяваше областта “Химически технологии”.

Другите членове на командата проверяваха следните области: “Експлоатация” – Сергей Выборнов, НАЭК «Энергоатом», Украина;

“Инженерно обезпечаване”, “Опит в експлоатацията” и “Радиационна защита” – Ладислав Дубски, компания «CEZ», съветник в Московския Център (МЦ) на WANO;

Подготовка на персоналаСергей Фалер, представител на МЦ на WANO в Балаковската АЕЦ;

«Ремонт» – Анатолий Зинченко, ръководител на програмата за партньорски проверки на МЦ на WANO;

Целта на повторната партньорска проверка е да се направи оценка на изпълнението в областите за подобрение, формулирани при провеждането на проверката на АЕЦ “Тянван” през септември 2010 година. Екипът оценяваше също изпълнението и ефективността на коригиращите мероприятия, разработени от централата по резултатите от партньорската проверка.

За периода след партньорската проверка през 2010 година, според мнението на експертите в централата е реализиран голям обем от дейности във всички области на производствената дейност.

Както винаги при партньорските проверки, експертите от екипа още първия ден направиха обход на централата, после продължиха с наблюдения на работата на персонала, анализ на документацията и интервюта с персонала на централата.

На заключителното заседание на екипа с партньорите и ръководството на централата Jaroslav Holubec връчи предварителният отчет за резултатите от проверката на Заместник Генералния директор на централата Шен Янгфенг. Той благодари на ръководството и партньорите от централата за гостоприемството, откровеността, професионализма и прекрасните условия, създадени за работа на екипа.

Господин Шен благодари на екипа за свършената работа и каза, че ръководството и персонала на централата много високо оценяват помощта, която МЦ на WANO оказва на АЕЦ “Тянван” не само под формата на партньорски проверки, но и като семинари и мисии.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2012/12/18/37810

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари