ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Энергоатом е предал за държавна експертиза резултатите от стрес-тестовете на украйнските АЕЦ

01.11.2011

Ръководството на националната ядрена електрогенерираща компания „Энергоатом“ е предало на Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна отчетите за допълнителна преоценка на безопасността на действащите АЕЦ (стрес-тестове), съобщават от компанията.

Отчетите са предадени в държавната инспекция за извършване на държавна експертиза на ядрената и радиационна безопасност.

Освен това, компанията е предала отчетите за допълнителната целева преоценка на безопасността на енергоблоковете в Запорожката, Хмелницката, Ровенската и Южно-Украинската АЕЦ. Преоценката е била направена, като са отчетени уроците, извлечени от аварията в АЕЦ Фукушима-1. Украинската компания не дава информация за същността на проведените тестове.По-рано президентът на „Энергоатом“ Юрий Недашковский каза, че Украйна планира до средата на есента да изпълни европейската програма за т. нар. “стрес-тестове”.

Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна съобщи през юни, че Украйна се е съгласила да направи оценка на безопасността на атомните си електроцентрали по критериите, разработени в Европейския Съюз.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари