ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Балаковска АЕЦ – изключи четвърти енергоблок

12.12.2012

На 11 декември в 16:27 часа четвърти блок на Балаковската АЕЦ е бил спрян с използване на автоматичните му системи. Спирането е за отстраняване на неизправности в системите за топломеханично оборудване по втори контур.

 


Изключването на блока е станало без забележки и в пълно съответствие с проектния алгоритъм и технологичния регламент за безопасна експлоатация. Повреди по оборудването и влошаване на радиационната обстановка няма.

Съгласно Международната скала за оценяване на събития в ядрени съоръжения това събитие е несъществено за безопасността и се оценява от нулево ниво – “извън скалата”.
Радиационната обстановка в района на централата е без изменения – 0,08-0,12
μSv/h, което съответства на естественият радиационен фон в европейската част на Русия. Втори и трети блок работят в щатен режим. Първи блок е в планов капитален ремонт.  

Източник: Центр общественной информации Балаковской АЭС http://www.balnpp.rosenergoatom.ru/wps/wcm/connect/rosenergoatom/balnpp/press/news/d49d87004dc5eb01838eb3dbb70a855f

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари