ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Ровненска АЕЦ – сработи аварийната защита на трети блок

12.12.2012

 

На 10 декември в 7:54hтрети енергоблок на Ровненската АЕЦ беше изключен от енергийната система на страната. Изключването стана вследствие на сработване на аварийната защита (АЗ) поради намаляване на нивото на водата в парогенераторите и изключване на главните циркулационни помпи (ГЦП). Съгласно алгоритъма реакторът е приведен в подкритично състояние. Причините са изясняват.

Нарушения на пределите и условията за безопасна експлоатация няма. Радиационното, противопожарното и екологично състояние на РАЕЦ и прилежащата територия не се е изменило и се намира в рамките на действащите норми.

В 10 часа на 10 декември в работа са били три енергоблока със сумарна електрическа мощност 1600MW. Забележки към работата на основното оборудване на действащите енергоблокове и персонала няма.

На 11 декември в 21часа и 35 минути блокът беше включен в паралел с енергийната система на страната.

Б.Р. РАЕЦ е единствената от действащите на територията на Украйна атомни електроцентрали, в която има ВВЭР 440 (първи и втори енергоблок). Трети и четвърти блок са с ВВЭР 1000.

Източник: Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари