ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран съобщи, че започва да произвежда аналог на C-300

07.12.2012

В иранските СМИ се съобщава за грандиозен успех на инженерите и конструктурите при разработването и , ако може да им се вярва, даже за започване на производството на иранският аналог на зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-300.

 

 

Press-TV разпространи видеозапис, на който министърът на отбраната на Ислямска Република Иран, бригадният генерал Ахмад Вахиди на 2 декември казва: “Процесът на разработване на нашата система за противо-въздушна отбрана (ПВО) върви по план. И въпреки, че по рано ние съобщавахме, че някой от важните компоненти на системата не е възможно да се разработят много бързо, в тази област сме постигнали голям прогрес”.

По рано, през септември тази година, командващият базата на ПВО Хатам ал-Анбия генерал Фарзад Есмаил съобщи, че производството на отечествена система за противоракетна отбрана «Бавар-373» («Символ на Вярата -373») е завършено на 30%, и в Иран се надяват, че дейностите по създаването на отечествен аналог на руският ЗРК С-300 ще бъдат завършени до края на тази година (март 2013 година – по иранския календар) или през следващата година.

В посочените кадри на телевизия Press-TV министър Вахиди твърдо уверява, че на съответните предприятия производството на отечествения аналог на аналог на ЗРК С-300 вече върви. Освен това, той заяви, че неговата страна ще демонстрира последните си постижения в областта на противо-въздушната и морската отбрана.

Специалистите отбелязват, че изявленията от Техеран относно отечествения аналог на ЗРК С-300 са последвали практически веднага след като на трети ноември в американския вестник «Уолл-стрит Джорнъл» се появи публикация, в която се отбелязва, по точно, че разузнавателните служби на САЩ в последно време са започнали да отделят значително по-голямо внимание за проследяване на ситуацията на иранската АЕЦ “Бушер”.

Във връзка с това, позовавайки се на не назовани сътрудници от администрацията на САЩ, се казва, че за следенето на АЕЦ се прилагат активно базираните в района на Персийския залив безпилотни самолети. Според източниците на вестника, спец-службите са успели да прихванат разговорите между работещите в централата. По този начин е получена допълнителна информация за ставащото в централата. Иранската страна не е опровергала съобщенията в американския вестник.

Източник: http://www.regnum.ru/news/polit/1600261.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари