ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От Арменската АЕЦ “Мецамор” бягат кадърните специалисти

31.10.2011

В последно време около 20 души са напуснали Арменската АЕЦ край град Мецамор и са постъпили на работа в АЕЦ Бушер в Иран, където заплатите са по-високи.

 

“Тръгнаха си не лошите кадри, а добрите”, – това заявява главният инженер на Арменската АЕЦ „Мецамор“ Мовсес Варданян пред агенция „А1+“.

 

От социална гледна точка той смята, че исканията (за които AtomInfo.Bg вече писа) на 158-те работници от атомната централа за повишаване на заплатите са оправдани, но бърза да отбележи, че той не е бил в групата на протестиращите.

 

По неговите думи в края на краищата изход е намерен – от 1 декември работната заплата в централата се повишава с 10 %. AtomInfo.Bg вече съобщи, че реалното повишение ще е 20%.

 

Но началникът на Управлението по въпросите на ядрената енергетика към Министерството на енергетиката и природните ресурси на Армения Арам Геворкян отбелязва, че работниците не са в правото си да саботират работата на централата със своите искания. По неговите думи, “сътрудниците нарушават Закона за безопасно използване на атомната енергия”. “Те подлагат Армения на опасност”, – казва той и добавя – “При назначаването им на работа те са подписвали съответния документ.”

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари