ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Четвърти блок на Калининската АЕЦ получи лиценз за експлоатация

31.10.2011

На 28 октомври Ростехнадзор, на базата на резултатите от извънплановата проверка на място, е дал на филиала на ОАО «Концерн Росэнергоатом» «Калининская атомная станция» лиценз за експлоатация на енергоблок №4.

 

В  периода от 12 до 17 октомври комисията от Централното управление на Ростехнадзор съвместно с Волжския междурегионален териториален център за управление на ядрената и радиационна безопасност е проверил готовността за физпуск на реактора на четвърти енергоблок на Калининската АЕЦ. В хода на проверката е проверено състоянието на ядрената и радиационна безопасност на централата, направена е оценка за достоверността и съответствието на сведенията, предоставени от ОАО «Концерн Росэнергоатом» в заявлението и документите за получаване на лиценз за експлоатация на четвърти енергоблок за съответствие с реалното състояние на обекта.

 

По време на проведената инспекция за установени шест нарушения на федералните норми и правила в областта на използването на ядрената енергия.

 

Във връзка с установените нарушения на ръководството на централата е връчено предписание за отстраняване на нарушенията, към длъжностните лица са предприети мерки за административни санкции.

 

На 20 октомври в Ростехнадзор е получен Акт от експлоатиращата организация ОАО «Концерн Росэнергоатом» за отстраняване на недостатъците, възпрепятстващи извършването на работите на етапа “физически пуск”. След проверка на представените сведения Ростехнадзор даде лиценз за експлоатация на енергоблок № 4 на Калининската АЕЦ.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари