ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгарският конкурс за нови блокове ще започне през 2013 година

05.12.2012

Началото на конкурса за построяване на нови енергоблокове на унгарската АЕЦ “Пакш” се отлага за 2013 година. По-рано се смяташе, че той ще стартира до края на 2012 година.

Причината е свързана с юридически тънкости. Дори генериращата компания MVM да успее да подготви тръжната документация до края на годината, тя е задължена да проведе събрание на акционерите минимум 60 дни преди официалното започване на конкурса.

На АЕЦ “Пакш” работят четири енергоблока с ВВЭР-440, форсирани до 500 MW електрическа мощност.

Плановете са за построяване на два нови блока с електрическа мощност по 1000-1600 MW всеки. Първият нов блок трябва да бъде сдаден за експлоатация през 2025 година.

Унгарската страна е одобрила за участие в конкурса 5 проекта с реактори: APR-1400 (Южна Корея), AP-1000, EPR (Франция), ATMEA-1 и АЭС-2006.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари