ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Профсъюзите в AREVA искат да се оповести текста на съглашението за създаване на френско-китайски хилядник

05.12.2012

Съветът на профсъюзите, обединяващи работниците от групата AREVA, направи искане към ръководството на компанията да им предостави копие от съглашението за разбирателство относно съвместната с Китай разработка на проект за нов реактор-хилядник.

Съглашението между AREVA, EDF и китайската компания CGNPH беше подписано през октомври 2012 година. Известно е, че в него става дума за съвместна разработка на проект с реактор от трето поколение и електрическа мощност на енергоблока от порядъка на 1000 MW.

Профсъюзите искат да получат от групата AREVA подробна информация, какво точно е записано в тристранното съглашение. Те са обезпокоени от възможното съкращаване на работни места в европейските предприятия на групата.

Ако AREVA не разкрие съдържанието на съглашението, то на профсъюзите им остава само да се възползват от правото си да се обърнат към съда.

Съглашението беше подписано на 19 октомври 2012 година, но самият факт за подписването му известно време не беше оповестяван.

 Официалните признания от AREVA и EDF се появиха чак след изтичането на информация в СМИ. Но съдържанието на документа и досега си остава конфиденциално.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари