ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изтичане на 64 тона радиоактивна вода е станало в японската АЕЦ Токай-2

30.10.2011

 

Изтекли са 64 тона вода от корпуса на реактора в защитния контейнмънт в спрения за ППР втори блок на АЕЦ Токай в префектура Ибираки, Япония, съобщава агенция Киодо.

 

Това е станало в четвъртък. В 10:30 часа местно време е сработила сигнализацията и от корпуса на реактора са изтичали по 400 литра в минута.Изтичането е станало на дъното на корпуса на реактора. До 13 часа течът е бил ликвидиран. Процесът на охлаждане на реактора не е бил нарушен.

 

Водата е попаднала върху четирима работници, но, след направните анализи, те не са били облъчени над нормата.

 

Водата не е излязла извън пределите на блока и няма опасност за околната среда.

 

АЕЦ Токай е една от най-старите японски централи. Строителството на първи енергоблок, тип Магнокс, е започнало през 1961 г. и е завършено през 1965 г. Блокът е спрян окончателно през 1998 г. Вторият блок на АЕЦ Токай е въведен в експлоатация през 1978 г. Той е с кипящ реактор BWR-5, произведен от General Electric Corporation. Електрическата му мощност е 1100 MW.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари