ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Парламентарен контрол – Делян Добрев – за кадровата политика в АЕЦ “Козлодуй”

03.12.2012

АЕЦ „Козлодуй” се управлява от 130 души на три ръководни нива, които имат общ стаж в централата повече от 1700 години. Това каза министърът на енергетиката Делян Добрев в отговор на въпрос на депутата от Коалиция за България и бивш енергиен министър Румен Овчаров относно кадровата политика в АЕЦ „Козлодуй”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Тече процес на уволнения и странни назначения, заяви Овчаров. Провежда се чистка на доказани професионалисти, по-интересно е какво идва на тяхно място – 50 знайни и незнайни ГЕРБ-ерски герои, коментира Овчаров. Според него новоназначените нямат нито един час стаж в енергетиката. „Това на каква кадрова политика ви прилича? На мен ми прилича на рояк скакалци, които са се нахвърлили на едно от последните все още произвеждащи и печелещи държавни дружества”, каза депутатът.

 „В АЕЦ „Козлодуй” работят 4115 служители с общ стаж над 73 000 години.

 Право е на всеки един ръководител да си определи екип, с който може да работи и има доверие”, заяви Делян Добрев. „Заплатите в АЕЦ „Козлодуй” са високи, средната заплата е по-висока отколкото заплатата на министъра и в това няма нищо лошо”, заяви Добрев.

 „Парите на ядрената централа ни интересуват дотолкова тя да формира големи печалби. По отношение на ръководния персонал, не плашете хората с това, че АЕЦ „Козлодуй” се управлява от хора, които не са специалисти. АЕЦ „Козлодуй” се управлява от 130 души в три ръководни нива, които имат общ стаж в централата повече от 1700 години. Директорът на финансите в централата не е необходимо да е работил в централата, а трябва да знае как се управляват финансите, за да генерира големи печалби”, посочи Добрев.

 „Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ”, каза Румен Овчаров. По думите му състоянието на АЕЦ „Козлодуй” е тежко.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1723675

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари