ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В АЯР гледат документацията за 104% топлинна мощност

26.11.2012

Документацията за искане на АЕЦ „Козлодуй” да увеличи топлинната мощност на двата хилядника до 104% вече се намира в Агенцията за ядрено регулиране. Това съобщи Сергей Цочев – председател на регулатора.

 „Всеки ден денят ми започва с информация какво става в Козлодуй, в 11.30 имаме оперативна връзка с нашите инспектори, които са на площадката и смятам, че имаме пълната яснота за съществените операции, промени и изменения, които се налагат. Предстои много важна работа и по проекта за удължаване ресурса на пети и шести блок, а с повишаването на мощността ще се наложи и смяна на горивото”, каза още Цочев.

Припомняме, че през декември миналата година темата придоби публичност, когато при посещение на ресорния министър тогавашният изпълнителен директор обяви намерението на централата. През януари обаче, в АЯР нямаше никакви депозирани документи, които регулаторът да разгледа и да даде становище.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8542

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари