ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Westinghouse Electric» ще достави пасивни системи за безопасност на АЕЦ “Кръшко”

25.11.2012

 «Westinghouse Electric» е сключила два договора с компанията «Nuklearna Elektrarna Krško» (NEK) за монтиране на пасивни системи за безопасност на АЕЦ “Кръшко” в Словения. Първият договор е за монтиране на пасивна система за вентилиране на херметичната зона (оболочката) със “сух” филтър (DFM), вторият е  за монтиране на системи от пасивни автокаталитични рекомбинатори (ПАР) на водород.  

Всички инженерингови и конструкторски работи, доставката и монтажа на оборудването, включително установки за филтрация на йод, се предполага да завършат през април 2015 година. Стойността на договорите не се съобщава.

Предназначението на системата DFM е намаляване на налягането в хермозоната при минимизиране на радиоактивните изхвърляния в атмосферата, съобщиха на 8 ноември от «Westinghouse Electric».


АЕЦ “Кръшко” има само един блок PWR, конструкция на «Westinghouse Electric», с електрическа мощност 676 MW. Централата е разположена на границата с Хърватска и е била въведена в промишлена експлоатация през 1983 година, когато двете страни бяха в състава на Социалистическа Федеративна Република Югославия (СФРЮ).

Съгласно условията на съглашението, ратифицирано през 2003 година, централата е съвместно владение на Хърватска и Словения.

Източник: Nuclear.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари