ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия ще стане член на Агенцията по ядрена енергия (АЯЕ)

28.10.2011

Уведомяването на секретаря на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за намеренията на Москва да стане част от организацията е възложено на Министерството на външните работи на Руската Федерация (МВР-РФ).

 

Предложението за членство на страната в АЯЕ (Nuclear Energy Agency) към ОИСР е направено от Росатом, МВР-РФ и Ростехнадзор.

 

Агенцията по ядрена енергия е специализирана междуправителствена агенция в рамките на ОИСР. Членове на агенцията са 30 страни от Европа, Северна Америка и Азиатско-Тихоокенаския регион.

 

Основните направления на дейността на организацията са: ядрена безопасност и регулиране, развитие на ядрената енергетика, работа с радиоактивни отпадъци, радиационна защита и ядрена наука.

 

За намерението на Русия да влезе в АЯЕ се съобщава в разпореждането на правителството на Руската Федерация от 18 октомври 2011 г., поместено на страницата за федералните нормативни и разпоредителни документи.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари