ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия ще стане член на Агенцията по ядрена енергия (АЯЕ)

28.10.2011

Уведомяването на секретаря на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за намеренията на Москва да стане част от организацията е възложено на Министерството на външните работи на Руската Федерация (МВР-РФ).

 

Предложението за членство на страната в АЯЕ (Nuclear Energy Agency) към ОИСР е направено от Росатом, МВР-РФ и Ростехнадзор.

 

Агенцията по ядрена енергия е специализирана междуправителствена агенция в рамките на ОИСР. Членове на агенцията са 30 страни от Европа, Северна Америка и Азиатско-Тихоокенаския регион.

 

Основните направления на дейността на организацията са: ядрена безопасност и регулиране, развитие на ядрената енергетика, работа с радиоактивни отпадъци, радиационна защита и ядрена наука.

 

За намерението на Русия да влезе в АЯЕ се съобщава в разпореждането на правителството на Руската Федерация от 18 октомври 2011 г., поместено на страницата за федералните нормативни и разпоредителни документи.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари