ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНСБ правят информационна кампания за референдума

03.11.2012

Днес, 31.10.2012, на среща между ръководствата на атомната електроцентрала и КНСБ стана ясно, че синдикатът ще организира информационна кампания по повод предстоящия референдум.

Пламен Димитров – президент на КНСБ каза, че за около месец и половина ще се изработят материали, чрез които хората да разберат що е то атомна енергия и каква е ползата от нея. „Ние няма да казваме на хората как да гласуват на референдума, а ще се опитаме да предоставим достатъчно максимално информация, включително за двата проекта – нови мощности на площадката на Козлодуй и централа в Белене“, каза Димитров.

Валентин Николов приветства намерението на КНСБ и каза: „Ние сме твърдо ЗА развитие на ядрената енергетика, затова и работим над проекта за нови мощности тук. Много е важно да се прецени всъщност от колко мощности страната ни има нужда, защото преди дни, когато пускахме шести блок, от Електроенергийния системен оператор ни помолиха да изчакаме, защото няма товар, няма потребление. А както знаете, има подписани договори за изкупуване на електроенергията от ТЕЦ „Марица“, от зелената енергия и в крайна сметка излиза, че най-евтината енергия няма как да бъде пусната“.

На срещата присъстваха двамата вицепрезиденти на КНСБ и част от ръководството на Националната федерация на енергетиците.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8421

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари